Az első háromban szerepelne Klausz Kristóf

A Klausz-Csányi kettős egy hibamentes versenyzéssel az idei egyetlen murvás versenyen a harmadik helyen végeztek. A dicsőséges helytállás után a Vértes Rallye-n is az a céljuk, hogy legalább így, ha nem jobb helyezéssel zárjanak a nyár utolsó futamán.

A larocosport.hu interjúja:

Legutóbb Veszprém Rallye-n találkoztunk, ahol az előkelő harmadik helyen értetek célba. Az egyetlen murvás verseny után, ismét aszfaltos futam következik, mesélj nekem egy kicsit a felkészülésről!

A felkészülésünk részeként a hétvégén elindultunk az oroszlányi Rallysprinten, szerintem elég jól hozzá tudtunk szokni az útfelülethez, illetve a körülményekhez. Reméljük az időjárás szempontjából a verseny is hasonlóan fog alakulni! Az autó beállításait próbáltuk leginkább az aszfaltos felületre ráállítani, ami úgy érzem sikerült is, így bizakodóan állhatunk hozzá a Vértes Rallyhoz.

A veszprémi jó eredményed ad némi doppingot?

Abszolút segít abban, hogy nagyobb önbizalommal tudjunk odaállni a rajtba. Másrészről most arra kell figyelnünk, hogy ismét vissza kell állnunk az aszfaltos körülményekhez és a vezetési stílusunkat is ahhoz mérten kell alakítani.

Aszfalton vagy murván érzed magad jobban?

Nekem mindegyik tetszik, aszfalton is szeretek versenyezni, illetve a murván is, mindegy számomra melyik útfelületen kell versenyezni, az a lényeg, hogy tudjuk nyomni a gázt és minél tempósabb pályákon tudjunk versenyezni, ami most a Vértes Rally szempontjából minden vágyunkat teljesít.

A tavalyi verseny hogy sikerült? A pályák most is adottak, viszont az egyéb körülmények teljesen mások voltak.

Indultunk akkor is ezen a versenyen, az időjárás elég esős, leveles volt, jobban csúsztak az utak, arra kell figyelnünk, hogy így augusztus végén várhatóan nagyobb lesz a tapadás. Nem tudom hányadik helyen értünk célba, hatodik vagy talán a hetedik, de lehetett volna sokkal gyorsabban menni. Egy hiba hozta ezt az eredményt. Reméljük, hogy az idei Vértes Rallye-n az első háromban tudunk szerepelni, vagy akár a győzelemért is versenyezhetünk. Az autó teljes mértékben rendben van, most ahogy voltunk tesztelni, azt kaptuk amit vártunk, maximálisan fel van készítve, ahogy a korábbi futamokra. Bízom benne, hogy kibírja a versenyt, és az eddigiekhez hasonlóan ugyanúgy hibamentesen tud teljesíteni.

Szerinted mi a Vértes Rallye-n a titok, mire kell odafigyelni, a tempóra, gumiválasztásra?

A gumiválasztás ad egy alapot, ha ez rosszul sikerül, hiába is nyomjuk a gázt, mert eleve hátrányból indulunk, de ha az jól sikerül, onnantól lehet a többi dolgokra figyelni. Ezt mindig az időjáráshoz mérten tudjuk meghatározni, ha esik az eső nyilván azt az abroncsot tesszük fel, ha nagyon meleg van, akkor a kemény slickeket. Bízunk benne, hogy jó idő lesz, és nem kell esőre számítani!

Related posts